به گزارش شهرآرانیوز، سرهنگ رامین پاشایی در اینباره گفت: مجرمان سایبری به محض وقوع یک جریان یا شرایطی برای بهرهمندی عمومی از خدمات دولتی با پیش فرض ثبت نام در سامانههای اعلامی بلافاصله دست به کار شده و با اقداماتی نظیر طراحی سایت جعلی یا ارسال پیامک از سرشمارههای مشخص حاوی لینکهای آلوده، تهدید یا ترغیب هموطنان به واردن شدن به لینکهای آلوده و هدایت فریبخوردگان به درگاههای جعلی بانکی اقدام به کلاهبرداری از آنان کلاهبرداری میکنند.
وی ادامه داد: خوشبختانه اقدامات رسانهها در انتشار هشدارهای پلیس فتا موثر واقع شده و ضمن افزایش دانش سایبری هموطنان نرخ وقوع اینگونه جرایم نیز کاهش یافته است. اما متاسفانه تعدد سامانههای دولتی فعال در کشور، عدم اهتمام جدی دستگاههای اجرایی در اطلاع رسانی آسیبها و تهدیدات پیش رو و همچنین سهلانگاری و غفلت هموطنان از علل اصلی وقوع اینگونه جرایم محسوب میشود.
پاشایی یل بیان اینکه کلاهبرداری سایبری همچنان در صدر جرایم سایبری است، تصریح کرد: در راستای پیشگیری وضعی از وقوع جرایم و سوءاستفاده از نام و اعتبار سامانههای دولتی و پیامکهای جعلی، راهاندازی یک سامانه جامع، کاربردی و مرجع از سوی مراکز ملی فضای مجازی کشور از اهداف پلیس فتا است.
معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا افزود: هفته گذشته نیز کلاهبرداری با عنوان سامانه پیامک پست کشور آغاز شد که با هوشیاری مسئولان مربوطه در واحد ارتباطات مردمی و اطلاعرسانی مشترکین میان پلیس فتا و پست کشور خوشبختانه مجرمان سایبری در این حوزه ناکام ماندند.
پاشایی اظهارکرد: مجرمان سایبری و افراد سودجو با عناوین جعلی نظیر ثبت نام یا قطع یارانه حمایتی معیشتی دولت همچنان مترصد کلاهبرداری از هموطنان هستند لذا از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز انتظار داریم در حوزه اطلاع رسانی آسیبها و تهدیدات پیشرو در سامانه تحت اختیار v.ReFah همکاری و تعامل بیشتری با پلیس فتا داشته باشند.
وی به هموطنان هشدار داد: به هیچ عنوان به پیامکهای جعلی که با سرشمارههای شخصی از طریق تلفن همراه یا پیامرسان واتسآپ برای آنان ارسال میشود توجه نکرده واز کلیک روی لینک ارسال شده پرهیز کنند. همچنین در صورت بروز غفلت و سهلانگاری و آلوده شدن گوشی تلفن همراه بلافاصله با مراجعه به تنظیمات گوشی تلفن همراه و بازگرداندن گوشی به تنظیمات اولیه کارخانه دسترسی مجرمان را به اطلاعات گوشی خود مسدود کنند.